Blog jubileum og så har jeg lest : Til og fra Fest og Etter Festen av Kari Bøge

I går fikk jeg beskjed fra WordPress.com at min blogg, www.ellengry.com hadde jubileum. I den forbindelse bestemte jeg meg for å ha en liten “Give Away” kampanje denne uken. Alt du trenger å gjøre, er å gå inn på Ellengry og legge igjen en kommentar. Da vil du være med i trekningen om å få et eksemplar av boken min, “3898 ord om livet”. Jeg trekker to heldige vinnere på lørdag 1.september.

Boka i Idas hage

Jeg skrev for et par uker siden om boken jeg hadde på vent,  Kari Bøges dobbeltromaner “Til og Fra Fest” og “Etter Festen”. Nå har jeg fått lest dem, og de var absolutt bra. Jeg har lest mange ungdomsbøker av Kari Bøge, og ble imponert over hvor utrolig godt hun forteller denne historien.

I første bok, “Til og Fra Fest” så er fortelleren musikeren Espen, som lar seg overtale til å bli med gamlekjæresten Hennie hjem til hennes familie, for å være med på feiringen av farens syttiårsdag. Espen er en skakkjørt musiker, og litt ute på ville veier. Jeg liker ham godt, han er en person som jeg får sympati for. Jeg får også noe sympati for Hennie, men utover i boken, opplever jeg henne som en kald og beregnende person. I andre bok forandrer mitt syn på Hennie seg igjen, jeg får mer forklaring på hvorfor hun reagerer som hun gjør.

I andre bok, er det en av Hennies søstre, Ragna, som er fortellerstemmen. Hennes blikk på den katastrofale festen og tiden etterpå avslører den dysfunksjonelle familien på nye måter og viser at flere enn faren har hatt usunne grep på sine nærmeste.

Fortellingen er frydefull lesning, Kari Bøge har en sterk fortellerstemme og hun skriver utleverende, ransakende, trist og morsomt om relasjoner alle kan kjenne seg igjen i.

Det eneste jeg har å sette fingeren på, er at jeg ikke forstår helt hvorfor Kari Bøge har valgt på gjøre dette til to bøker. Ja, fortellersynspunktet er forandret, men det å si at “Etter Festen” er en frittstående oppfølger til første bok er etter mitt skjønn ikke helt korrekt. Boken er bra, men leseren trenger å vite hva som skjedde i den første boka. Og leseren av første bok, får jo ingen forklaringer før i den siste boken. Så har da også forlaget valgt å gi ut de to bøkene i ett omslag, og jeg vil si det heller er snakk om en del 1 og del 2 av samme historie.

Spennende fortalt og med god driv, og jeg anbefaler boka absolutt.

024

Advertisements

About ellengry

www.ellengry.wordpress.com www.skrivegleden.wordpress.com www.passionforart.net
This entry was posted in Blogging, Bokliste januar - desember 2013 and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s