Endelig versjon av manuset er sendt inn!

Her er det spennende dager! Endelig versjon av manuset til boken “To Stemmer” ble nå sendt inn, så nå er min nye “baby” sendt ut i den store verden…. Eller iallefall til forlaget, som jo kjenner babyen litt fra før, siden de har lest den tidligere planen…

Det er et kjempestort skritt, det å si at her en den endelige versjonen. Frem til nå har jeg kunnet forandre og redigere, ta bort og legge til. NÅ, blir det slik det står i dag. Med mindre forlaget har noen store innvendinger, da, men det ville jeg nok ha hørt om tidligere. Tittelen er nå bestemt til å være To stemmer, siden boken vil ha akkurat det.

I og med at  vi denne gangen er to forfattere, hadde jeg behov for å begynne “To Stemmer” med mine tanker om prosjektet og en liten forklaring.

Et dikt vil ofte være forfatterens monolog, om noe som har skjedd, noe som føles, noe som observeres, noe som påstås, noe som fortelles. Men kan dikt også være en del av en dialog?

Min mor, Astri Gill, f.1936 og d.2009, var født og oppvokst på Tromøya, Arendal og hun brukte ofte diktets form for å skrive ned hendelser rundt henne og følelser i henne. Dette var noe jeg tok etter henne i, og allerede som niåring ble jeg intervjuet av NRK Sørlandssendingen på grunn av min diktproduksjon og villighet til å lese dem på skoleavslutninger og i andre anledninger. Diktene var aldri sentrale i vårt mor-datter forhold, men en liten del av hvem vi var for hverandre. Da Astri døde i 2009, hadde jeg planlagt å lese ett av hennes dikt på minnestunden, men det ble for vanskelig. Jeg leste heller ett av mine, som hun hadde gitt innspill på i margen. Da jeg leste hennes innvendinger, humret tilhørerne, spesielt fordi hennes kritikk av mitt dikt var at jeg skrev så altfor trist, hun ville jeg skulle beskrive livets lyse sider, for dem var det så mange flere av!

2013-10-11 14.09.18

Advertisements

About ellengry

www.ellengry.wordpress.com www.skrivegleden.wordpress.com www.passionforart.net
This entry was posted in Å skrive, Min andre bok, Poesi and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s