Jeg har lest (hørt) «Skjebnehjulet» av Kajsa Ingemarsson

Det er ikke så ofte jeg hører på bøker, men jeg elsket hørespill da jeg var liten, og siden jeg nå skulle ut på en lengre biltur helt alene, var jeg innom biblioteket og fisket med meg to lydbøker. Den ene, «Små sitroner gule» hørte jeg på vei til mitt lille paradis, og selv om den falt litt igjennom, fikk den meg greit frem. Så på tilbaketuren ga jeg forfatter Kajsa Ingemarsson en ny sjanse, og det angret jeg ikke på.

skjebnehjulet

Boken ble igjen lest av Ine Jansen, og her er litt fra bokens bakside:

En varm og underholdende fortelling om de små øyeblikkene i livet da alt snus på hodet. Og om det som skjer etterpå.

Tytterbærstien, en liten, privat gate i et stille villastrøk. Et fredelig sted hvor livet går sin vante gang og hvor alle steller med sitt. Her bor Miriam, Nina og Ellinor. Miriam er hjemmeværende med voksne barn. Nina er frisør og enslig mamma for en tenåringssønn. Ellinor er en ung jurist som nettopp har født sitt første barn. De tre jentene er naboer, men har ingenting med hverandre å gjøre.

Så flytter den mystiske Janina inn i nabolaget. Som ved et trylleslag brytes idyllen. Ingenting er lenger som det har vært, det trygge må vike for det ukjente. Miriam, Nina og Ellinor søker sammen i en felles front mot dette farlige ukjente, men snart dras de inn i en malstrøm av hendelser som får avgjørende betydning for livene deres.

Jeg synes “Skjebnehjulet” hadde en spesiell stemning helt fra første kapittel. Fra starten av virket ikke kvinnene i historien så nyskapende og spennende, men ganske snart følte jeg at jeg kjente disse 3 fabelaktige damene veldig godt. Handlingen var kanskje litt depressiv, men samtidig var dette en  oppløftende roman om hverdagslige hendelser. Moralen I historien var nokså lik “Små sitroner gule” nemlig det å ta skjebnen i sine egne hender, og det å være åpen for det livet har å tilby. Forfatteren lykkes bedre å unngå klisjeer i «Skjebnehjulet» og historien grep meg.

Som det sies i boken: Skjebnen kan gripe inn og snu livet opp-ned av og til,  men det er kanskje til det beste noen ganger?

Advertisements

About ellengry

www.ellengry.wordpress.com www.skrivegleden.wordpress.com www.passionforart.net
This entry was posted in Bokliste januar -desember 2014 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Jeg har lest (hørt) «Skjebnehjulet» av Kajsa Ingemarsson

  1. Pingback: Jeg har lest (hørt) «Små sitroner gule» av Kaisa Ingemarsson | Skrivegleden

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s