Smakebit på Søndag: Flaggermusmannen av Jo Nesbø

smakebit-pc3a5-sc3b8ndag3

Så var det søndag igjen og tid for smakebit over hos Mari med bloggen Flukten Fra Virkeligheten.

Og jeg innser at min blogg er sørgelig lite ajour med de siste ukers lesning, så her må jeg skjerpe meg, jeg har minst seks bøker jeg skulle ha skrevet om… Neste ukes utfordring for meg personlig må bli å skrive om en bok hver dag, så jeg ikke blir hengende så katastrofalt etter allerede nå, midt i februar!

2014-02-16 15.02.14

Men dagens smakebit er fra en bok jeg må være en av de siste i landet vårt til å lese. Flaggermusmannen var Jo Nesbøs debutbok og første bok om Harry Hole. Jeg har kun lest Hodejegerne av Jo Nesbø, og jeg har alltid tenkt at jeg skulle lese bøkene om Harry Hole. Og jeg føler virkelig jeg må være en av de siste av mitt slag: de som ikke har lest Harry Hole bøkene!  Så i går kjøpte jeg den første, Flaggermusmannen, som var den boken Nesbø ble tildelt både Rivertonprisen for beste norske kriminalroman og Glassnøkkelsen for beste skandinaviske kriminalroman.

Jeg kjøpte Flaggermusmannen på lydbok, fordi jeg har et lite hemmelig mål om å høre fem bøker på lydbok i år, og med denne er jeg allerede oppe i tre! Og så hadde jeg noen presanger å male, og det er ypperlig å høre på en god bok, samtidig som jeg koser meg med fargepalett og rosa nyanser på et lite lerret…

Fra bokens bakside:

Harry Hole står i passkontrollen i Sydney med sitt spesialvisum som forteller at han er norsk politimann. Oppdraget er i utgangspunktet enkelt: Bistå det australske politiet i etterforskningen av mordet på en kvinnelig, norsk B-kjendis. De beveger seg på samfunnets vrangside blant horer og hallikere, transvesitter, klovner og pushere, og i denne skyggeverdenen aner Harry Hole etter hvert konturene av et spill hvor han selv ufrivillig blir tildelt en viktig rolle.

Jeg har kun hørt de tre første CD’ene, så jeg har mye igjen, og dagens smakebit blir litt kort, men den viser Jo Nesbøs gode og nyanserte språk, når han beskriver byen Nimbin Harry Hole besøker i begynnelsen av etterforskningen.

«Sentrum var på rundt hundre meter, malt i alle regnbuens farger, med et persongalleri som hentet ut av en av Cheec & Chong-filmene Harry hadde i videosamlingen sin.»

Boken er for øvrig lest inn av Lasse Kolsrud, og han har en behagelig stemme, og fin flyt. Jeg føler meg nesten hensatt til barndomsminner med hørespill fra radioen. Flere enn meg som husker «Tordivelen flyr i skumringsmørket»? Den var så skummel at jeg betalte min bror fem kroner for at han skulle høre på det sammen med meg, for jeg måtte jo vite hvordan det gikk!

Flaggermusmannen er foreløpig ikke så skummel at jeg trenger selskap, men skulle det røyne på, så får jeg høre om broren min er ledig i ettermiddag. Tror muligens prisen er gått opp,,,,

Ha en god søndag!

Advertisements

About ellengry

www.ellengry.wordpress.com www.skrivegleden.wordpress.com www.passionforart.net
This entry was posted in Bokliste januar -desember 2014 and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Smakebit på Søndag: Flaggermusmannen av Jo Nesbø

 1. astridterese says:

  Jeg har også en haug bøker jeg skulle ha skrevet om. Normalt bruker jeg noe av søndagen til det, men i dag går dagen til å rydde i esker og bokser og se om ikke jeg kan kvite meg med endel 🙂 Ønsker deg en fin søndag!

  Like

 2. Monika says:

  Jag älskar Harry Hole! 🙂

  Like

 3. Tror inte jag har läst något om Harry Hole, men har hört mycket gott. Ligger också sorgligt efter med mina recensioner…

  Like

 4. Tack för smakbiten. Ha en fin kväll.

  Like

 5. Tack för smakbiten. Jag var inte så förtjust i de första böckerna i serien faktiskt men nu gillar jag Harry Hole väldigt mycket 🙂

  Like

 6. Pingback: Jeg har hørt “Flaggermusmannen” av Jo Nesbø | Skrivegleden

 7. Pingback: Jeg har lest «Kakerlakkene» av Jo Nesbø | Skrivegleden

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s