Boken på vent: “De elendige” av Victor Hugo

NY BOKEN PÅ VENT logo med ram

Hver tirsdag skriver Beathe med bloggen Beathes bokhylle om en bok hun har tenkt å lese, det kan være en bok hun har hatt stående lenge, eller en som hun nettopp har fått eller kjøpt. Hun inviterer også andre bloggere til å gjøre det samme, og på denne måten har jeg funnet mange gode lesetips, og blitt kjent med spennende bokblogger.

Jeg så musikalen i 1990 på en flott scene i Lausanne, Sveits. Jeg har vært med å synge flere av sangene med et prosjektkor. Jeg så filmen i fjor. Og 2.mai i år skal jeg se Les Miserables på Kilden i Kristiansand.

lesmiserables

Men jeg har aldri lest boken! Eller bøkene, bør jeg vel si. For den utgaven som står i bokhylla mi, er «De elendige» delt i tre bøker, og inni står det at de var månedens bok i Bokklubben i juni 1994. Victor Hugos klassikeren var blant de bøkene jeg plukket med meg da vi søsknene ryddet barndomshjemmet vårt i fjor, og med billetter til 2.mai er jeg fullt motivert til å lese hele historien. Alle 990 sidene!

Fra bokklubbens sider blir boken omtalt slik:

Handlingen er konsentrert om tukthusfangen Jean Valjean. Møtet med den evangeliske presten Monseigneur Myriel, gjenoppvekker styrken og motet i ham, og han lykkes i å arbeide seg opp sosialt. Men for å bli åndelig gjenreist, må han gi avkall på sin sosiale status og gå i tukthus igjen, for å redde en uskyldig anklaget. Først på dødsleiet blir hans gjenreisning fullbyrdet. Romanen fra 1862 er forfatterens mest kjente.

Jeg må innrømme at jeg tror jeg kommer til å måtte ha litt tid på dette verket, og kanskje jeg må lese litt krim innimellom… Heldigvis har jeg «noen» bøker av den genren liggende på vent, også!

lesmiserables2

Advertisements

About ellengry

www.ellengry.wordpress.com www.skrivegleden.wordpress.com www.passionforart.net
This entry was posted in Boken på vent 2014, film og musicals and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

11 Responses to Boken på vent: “De elendige” av Victor Hugo

 1. Så flotte de bøkene var, likte at de kom i tre deler, så blir ikke boken så tykk. Har tenkt selv å kanskje kaste meg over disse en gang. Men som du sier de er jo på noen sider, så det blir sikkert ikke med det aller første. Likte krim bunken din også, er veldig nysgjerrig på Sønnen, om den faller i smak. Kos deg med alle bøkene!:)

  Like

 2. astridterese says:

  Det ser ut som du har påskekrimmen “lined up” 🙂 Jeg er akkurat ferdig med Sønnen og har lest alle de andre til Nesbø, så det får bli andre forfattere som blir med på påskeferie. 🙂 Jeg er imponert over at du skal lese Victor Hugo, det er ikke av det enkleste 🙂 Ønsker deg en riktig så fin dag!

  Like

 3. Elin says:

  Jeg har lyst til å lese de elendige av Victor Hugo, har ikke bøkene selv men har sett den på biblioteket ( de har en bok med hele historien). Det at det er veldig mange sider er ikke så stort problem for meg siden jeg elsker mange sider. Men det har alltid vært mye annet jeg kunne tenke meg å lese mer, får se om jeg får tid etterhvert 🙂

  Like

 4. Lesehesten says:

  En dag skal jeg også lese denne boken (eller – disse bøkene), men jeg trenger nok litt tid på å bygge opp motet mitt 😉 Skal forresten se musikalen i Stavanger når den kommer tilbake i juni, fikk ikke tak i billetter i februar 😉

  Like

 5. Berit says:

  Det er nok flere som kan trenge en dytt eller to for å gå igang med ei så omfattende bok/ bøker! Ellers ser det jo ikke ut som du blir i beit for annet lesestoff heller ;o)
  Nyt våren og kos deg!!

  Like

 6. Tine says:

  Min eneste erfaring med å lese en musical er da jeg leste Phantom of the Opera, etter å ha sett den 3 ganger i London. Ble ikke samme dreisen over det. Les Miserables har jeg også sett i London, også så jeg vel den på kino for noen år siden. Håper du får en fin leseopplevelse.
  Kjekt å se at du er Nesbø fan, leste Sønnen i helgen, og likte den veldig godt 🙂

  Like

 7. Siri says:

  Jeg har utrolig lyst til å lese De elendige. Den nyeste filmversjonen var fantastisk, både den sterke historien og de unike sangene. Ahhh, disse bøkene må jeg lese før jeg dør 😉
  – Siri

  Like

 8. Har ikke verken sett eller lest “De elendige” men jeg fikk litt lyst til det. Min datter har veldig lyst å se filmen så kanskje vi rett og slett skulle hatt en jentekveld foran tvèn edag? Ellers så har du Nesbø på vent ser jeg,har stilt meg i kø for å låne sønnen på biblioteket og det blir min første Nesbø bok. Ha en fin kveld,Ellen 🙂

  Like

 9. Anita Ness says:

  Så fine bokomslag. 🙂 Filmen og musicalen har jeg sett flere versjoner av. Gripende.

  Like

 10. Aina says:

  Boka er ikkje lest men eg såg filmatiseringa med Russel Crowe og Anne Hathaway i haust og tykte den var fantastisk. Gripande historie og mykje flott musikk. God fornøyelse med boka, som sikkert er god!

  Like

 11. Pingback: Sønnen av Jo Nesbø | Skrivegleden

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s