Endelig i lesemodus igjen

Etter et år som student, er det fantastisk deilig å endelig kjenne på lesegleden igjen. Det er med lesegleden, som alt mulig annet, hvis du mister den, så er det ikke vits i å presse den frem, det er bare å være tålmodig. Til slutt så kommer den tilbake til deg igjen. Jeg har aldri gått så lenge uten å kjenne gleden ved å lese bøker, og var virkelig bekymret her for noen måneder siden, forsøkte å tvinge meg til å lese krim i påska, for eksempel. Aldri noen god ide, å tvinge seg selv til noe en tidligere har elsket… Det er mye bedre å finne gleden igjen, sånn av seg selv. I mitt tilfelle fant boka meg, i skyggen av et deilig tre i syd-Frankrike.

2015-06-14 15.34.03

Jeg var i Frankrike i midten av juni, for å feire dåpen til mine to nydelige nieser, og i dagene før den store dagen, ble det flere anledninger til å slappe av i hagen. Det var høyst nødvendig, for det var litt av en overgang å komme fra åtte grader og regn, til 28 grader, meget høy luftfuktighet og sol.

Min søster har et deilig bokskap med bøker fra gulv til tak, og jeg tok meg en liten titt der en ettermiddag jeg var helt utslått av varmen, og der sto det jammen meg siste nyheter om Becky Brandon, nee Bloomwood. For de som ikke er så familiær med Sophie Kinsellas romanfigur, så er altså Becky hovedpersonen i hennes bøker i «Shopoholiker-serien». Jeg mener jeg har skrevet om serien på min engelske blogg, www.ellengry.com  for lenge siden.

shopoholikerhollywood

I denne siste, meget lettleste, boka om Becky, er hun tilbake i USA, nærmere bestemt Hollywood, sammen med mann og datter. Handlingsmessig ligger boka tett opp til den forrige, «Shopoholiker og mini» for datteren er fremdeles 2 år, noe jeg fant litt forstyrrende, for det hadde jo skjedd en hel del, og da burde datteren i alle fall blitt litt eldre enn hun var i forrige bok? Det er bare en detalj, men litt tullete av Kinsella, hvorfor skal barnet bare være to år. Det både omtales og snakker som om det var fem!

Ellers er Becky i kjent stil, opptatt av alt og alle, og raser rundt LA og Hollywood og lar seg rive med av joggebølger og utsalg. Dette er den 7. boka om Becky og jeg blir imponert over hvor mye forfatteren klarer å fornye sin elskelige hovedperson. Her er det en masse hysteriske scener hvor Becky desperat forsøker å komme i rampelyset på den røde løperen i LA, og når hun først kommer dit at hun får oppmerksomhet, er det for noe helt annet enn hun har planlagt. Selvfølgelig tar hun noen ekstreme avgjørelser, som å leie inn sikkerhetsvakter og shopper til stjerner hun ikke kjenner, og på veien så kommer hun i trøbbel både med sin mann og ikke minst sin beste venninne. Hun møter igjen sin nemesis, Alicia, som forsøkte å sabotere bryllupet hennes i bok tre, og det blir litt vel mye BFF- krangel og litt mange besøk på et livsendringssenter for min smak. Et hyggelig gjensyn med Becky allikevel, men litt lite handling og litt færre latterbrøl. Men det er klart, absolutt leseverdig, og gjort på et par timer. En feelgood-roman til å hygge seg med, og var helt rett lesing i en fransk hage, akkompagnert av en avkjølt rosévin, en varm ettermiddag i juni.

Shopoholikerhollywood2

Advertisements

About ellengry

www.ellengry.wordpress.com www.skrivegleden.wordpress.com www.passionforart.net
This entry was posted in Bøker jeg anbefaler and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Endelig i lesemodus igjen

  1. Pingback: Sønnen av Jo Nesbø | Skrivegleden

  2. Signe Braut says:

    Av og til er det berre ei slik bok som skal til – noko lett og underhaldande. Eg har ikkje lese Sophie Kinsella sjølv, og må innrømme at eg vart litt “skremt” av Shopoholiker-filmen. Mogleg eg skal gi boka ein ny sjanse likevel 🙂

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s